برای سفر به ایتالیا کوله بار سفر خود را ببندید. سفری به موزه ای به پهنای یک کشور به نام ایتالیا، را با هم تجربه خواهیم کرد.
شگفتی های معماری دنیا طبیعت زیبا
تاریخ پر فراز و نشیب
هیجان فوتبال
کشور ایتالیا را به مقصدی محبوب برای گردشگران در بین مقاصد توریستی اروپا تبدیل کرده است. در میان همه جاذبه های توریستی معروف کشور ایتالیا مانند شهر های رم، فلورانس، ونیز، میلان؛ شاید شهر پومپی (Pompeii) در ناپل ایتالیا با داستان عجیب و تاریخی خود، برای گردشگران دنیا جاذبه توریستی خاص تری باشد.
ایتالیا
اطلاعات دقیقی در خصوص شهر تاریخی پمپئی وجود ندارد؛ اما آنچه درباره این شهر به اثبات رسیده، قدمت آن است که به قرن هشتم قبل از میلاد میرسد. داستان های زیادی درباره مردمانی که روزگاری در پومپی می زیستند، وجود دارد. شهر توسط قومی به نام «اوسی» که در مرکز ایتالیا میزیستهاند بنا شد.گفته می شود پمپئی در زمان حکمرانی نرون رونق زیادی داشت.
شهر تاریخی پمپئی
موقعیت منحصربهفرد جغرافیایی در خلیج ناپل، شهر پومپی را به محلی برای عبور و مرور دریانوردان یونانی و فنیقی تبدیل کرده بود. بقایای معماری پمپئی نشان می دهد که این شهر روزگاری محلی برای اوقات فراغت و تفریح بازرگانان و اشراف رم باستان، بوده است.
شهر پومپی
داستان نابودی پومپی از وقوع آتشفشان کوه «وزوو» یا « ووزوویوس» شروع می شود. آتشفشان وزوو (Mount Vesuvius) سمبل کشور ایتالیاست. کوه وزوو، در واقع مرز طبیعی بین شهر ناپل و پومپی محسوب می شد. گفته می شود در زمان فوران آتشفشان شهر پمپی حدود 20هزار نفر جمعیت داشته و مملو از ویلاهایی ساخته شده توسط رومی ها برای تفریح و گذران اوقات فراغت بوده است. نکته حائز توجه این است که مواد مذاب و خاکستر ناشی از فوران آتشفشانی که دو هزار سال پیش روی داد حیات را از این شهر برچید. حادثه آنقدر ناگهانی روی داد که همه چیز در شهر به همان حالت باقی ماندند و شاید هم از بین رفتند. گویی زمان به طور ناگهانی در یک روز عادی از حرکت باز ایستاد!!
کوه «وزوو» یا « ووزوویوس»
اما این پایان ماجرای پومپی نبود، در سال 1954 معماری ایتالیایی به نام دومنیک فونتانا که در حال حفر کانال بود، به بقایایی از این شهر رسید و دوباره ماجرا آغاز شد. در کل آنچه پومپی را به شهرت رسانده، معماری شهری تقریبا دست نخورده آن است. حتی با وجود اینکه سال ها درمیان خاکستر ها مستور مانده بود. خانه ها، میدان شهر، فروم ها (محل تجمعات عمومی)، باسیلیکا (ساختمان بازرگانی و دادگستری)، محل هایی برای خوشگذارنی؛ از جمله بناهای به جا مانده در این شهر هستند. البته داستان های دیگری هم درباره فساد اخلاقی مردمان پومپی وجود دارد. گفته می شود به دلیل اعتقاد مردمان آن دوره پومپی به مذاهب میترایسمی، این شهر به محلی برای انجام امور غیر اخلاقی خارج از عرف بین زنان و مردان، تبدیل شده بود. به همین دلیل توسط آتشفشان کوه وزوو که نماد کشور ایتالیا نیز می باشد از صفحه روزگار محو شد. که برخی از آثار به جا مانده از پومپی نیز تا حدودی بر این ادعا صحه می گذارد.
آثار به جا مانده از پومپی
فارغ از هر اعتقاد، مذهب و دیدگاه که به ماجرای غم انگیز و عجیب پمپی بنگریم، شاید همه موافق باشیم که عبرت گرفتن از آنچه بر گذشتگان و مردمانی که قبل از ما می زیسته اند، یکی از مهمترین دستاورد سفر به کشورهای تاریخی و کهن می باشد. جالب است بدانید که هدف بسیاری از گردشگران خبره و ماجراجو که به تمام دنیا سفر می کنند یادگیری از داستان های شهرهای کهن در تمدن های کهن دنیا مانند ایتالیا، چین، ایران و افریقا می باشد.