بهترین هتل های کلیبر بهترین سوئیت های کلیبر بهترین رستوران ها ی کلیبر
کلیبر یکی از شهرستانهای آذربایجان شرقی می باشد و تقریبا از تبریز 170 کیلومتر اصله دارد اگر دتان بخواهد به منطقه ای سرسبز سفر کنید حتما از جنگلهای منطقه ارسباران دیدن کنید منطقه ای جنگلی سرسبز و با صفا که توجه هر گردشگری را به خود میتواند جلب کند
برای اینکه بتوانید در کلیبر اقامت داشته باشید حتما نیاز به آشنایی هتل های کلیبر و رستوران های کلیبر و سوئیت های کلیبر و مناطق آن دارید پس با ما باشید و بهترین هتل های کلیبر بهترین سوئیت های کلیبر بهترین رستوران ها ی کلیبر را برای شما عزیزان معرفی نماییم.
اگر میخواهید با خیالی آسوده روزهای خود را در کلیبر سپری کنید پیشنهاد ما کمپ گردشگری ائل یوردی می باشد در ائل یوردی میتوانید در هتل اقامت نمایید و یا در سوئیت های مبله کلیبر که متعلق به ائل یوردی می باشد اقامت داشته باشید و همچنین رستوران ائل یوردی کلیبر آماده پذیرایی برای شما عزیزان است.
با مسافرت کنید باشید و به طور کلی با کلیبر آشنا شوید
کلیبر که در نوشته های مسیحیان اسلامی به عنوان باز یا بازین معروف است ، پایگاه بابک خرم الدین بود. وی در سال 816 میلادی علیه خلافت اسلامی قیام کرد و در 836 میلادی توسط افشین شکست خورد و کلیبر به دست اعراب افتاد.
علی ابن حسین مسعودی ، مروج دین و معادن در الجوهر ، اولین کتابی است که درباره کلیبر نوشته شده است. مسعودی می نویسد که در منطقه بزین ، او با شاگردان ابدی ، فرزند شهادت قیام کرد. پس از یک سری شکست ، بابک در میهن خود محاصره شد. در كتاب "ماسالك و الممالك" اثر ابن حوقل ، هیچ كلیبی از كلیبر ذکر نشده است. اما به نظر می رسد کوه سیاه همانند منشیشلاق در سواحل شمال شرقی دریای خزر است.
ابن اثیر در کتاب خود «الکامیل فی التاریخ» صفحات زیادی را به کلیبر اختصاص داده است. نوشتار وی به شرح زیر شروع می شود: پایتخت وی باز بود که بسیاری از نیروهای خلیفه را کشته است.
یاقوت حموی هشتصد سال پیش کلیبر را چنین توصیف می کند: بز: جایی بین آذربایجان و ایران. بابک خرم الدین ، که علیه معتصم قیام کرد ، از اینجا قیام کرده است. دو آیه زیر از غرب در این رابطه شناخته شده است:
باشد که خداوند شما را حفظ کند ، ای مبارز ترسو ، که دروازه کافران را در زمان بابک واژگون کرد.
این شما بودید که شهر بز را گرفتید و با شرم آور آن را بسیار پوشانید.
در نزدیکی باز ، به گفته شاعر ، "مفار" مکانی سه بعدی است؛ وقتی نام خدا در آنجا ذکر شده است ، صدای نامرئی پاسخ می دهد. اینجاست که سرخ جمگان که به خرم الدین نیز معروف است ، تحت رهبری بابک قیام کرد و در همین جا بود که آنها منتظر مهدی بودند. در زیر یک جریان بزرگ وجود دارد که آب آن مزمنترین تب ها را درمان می کند. رود ارس در مرز جاری است. در این منطقه انارهایی با زیبایی منحصر به فرد ، انجیر و انگور رشد می کنند که در فرورفتگی ها خشک می شوند زیرا خورشید همیشه در پشت ابر غلیظ پنهان است. ساکنان تکه های کوچکی از طلای قرمز را از آب جمع می کنند که اگر مورد توجه قرار گیرد باعث چربی زنان می شود.
حمدالله مستوفی در اواسط قرن هشتم هجری می نویسد ، شهری است که در وسط جنگل واقع شده و دارای کوه بزرگ و قلعه خوبی است و در پای آن قلعه ای روان است. مردم آن با ترکها و شافعیان آمیخته شده اند. دستمزد دادگاه وی 3000 دینار بر روی کتاب است.
هرچه به زمانهای اخیر نزدیکتر می شویم ، در مورد کلیبر کمتر نوشته شده است. در کتب اختصاصی به تاریخ ارسباران ، مختصراً به تاریخ معاصر کلیبر اشاره شده است. چهار کتاب زیر منابع مفیدی است:
قدیمی ترین سند معتبر در کتاب "تاریخ ارسباران" توسط سرهنگ حسین بایبوردی نوشته شده است. متأسفانه ، این کتاب به راحتی در دسترس نیست.
کتاب "تاریخ و جغرافیای ارسباران" اثر حسین دوستی ، که پس از انقلاب اسلامی منتشر شد ، اطلاعات بیشتر و جدیدتری در مورد این منطقه ارائه می دهد.
کتاب "تاریخ اجتماعی و سیاسی ارسباران (قره داغ) در دوره معاصر" ، تألیف ناصر صدقی، کتابی جامع است و به روشی علمی نوشته شده است.
کتاب "نامه ارسباران" ، تألیف سید رضا آل محمد ،که در چهار جلد چاپ شده است ، ظاهراً کتابی جامع است
زبان مردم کلیبر
زبان گفتاری مردم ترکی آذربایجانی است که متعلق به شاخه غربی گره جنوبی - غربی (اغوز) خانواده زبانهای ترکی میباشد.
اغلب مردم، بعلاوه، با زبان فارسی آشنایی دارند.
دین مردم کلیبر
اکثریت مردم پیرو مذهب شیعه دوازدهامامی هستند. تعداد قابل توجّهی از اهالی پیروان اهل حق (گوران در زبان آذری) هستند. همه گورانها در اصل متعلق به طایفه شاملو هستند. این طایفه یکی از ارکان عمدهٔ قزلباشها در عهد شاه اسماعیل بود.
موسیقی منطقه کلیبر
نوشتار اصلی: عاشیق
دیدی گذرم باز به این خطه نیفتاد Bəlkə bu yerlərə birdə gəlmədim
ای قلهٔ مه گرفته بدرود، duman səlamət qal dağ səlamət qalای
آبفشان فلک و آب روانش، arxamca su səpir göydə bulutlar
وی گرمی تیر ماه بدرود! leysan səlamət qal yağ səlamət qal
این ابیات آغازین آوازی معروف، سروده محمد آراز نمونهای است از آوازهای عاشیقی که در هماهنگی با طبیعت ویژه قره داغ ساخته شدهاند. عاشیقها در ساخت آوازهای خود از احساسات مربوط به کوچ ایلات بین ییلاق و قشلاق الهام میگیرند؛ و بدینسان، کلیبر با قرار گرفتن در مسیر کوچ سالیانه عشایر جایگاه مناسبی است برای تکامل موسیقی عاشیقی.
پتانسیل توریستی کلیبر
جیمز موریر، مؤلف «ماجراهای حاجی بابای اصفهانی»، به نقل از یک مهندس انگلیسی که بقصد جایابی برای ذوب آهن دویست سال پیش از کلیبر دیدن کرده، شهر را چنین توصیف میکند، "کلیبر… قبلاً مکانی در خور توجه بودهاست. باغهای وسیع جنگلی از درختان میوه درست کردهاست، جنگلی که در آن درختان گردو به ابعادی باور نکردنی رشد کردهاند …"اخیراً، یک گردشگر کانادایی کلیبر را اینگونه توصیف میکند، "شهری دورافتاده و خواب آلود در میان کوههای سر به فلک کشیدهای که قلههایشان در زیر مه غلیظ از دیده پنهان شدهاند. … مکانی است عالی؛ به طراوت و سر سبزی انگلیس و ورای ذهنیت ما از طبیعت کویری و خشک ایران.
آثار گرد شگری در اقتصاد محل هنوز آشکار نشدهاست. گردشگران ترجیح میدهند در چادرها بمانند و از غذاهای کنسروی، که همراه آوردهاند، بخورند. نتیجه به جا گذاشتن زباله در کنار جادهها و، احیاناً، تخریب مراتع و مزارع روستائیان است. انتظار میرود گروهی از مهاجرین پیشین و ثروتمند با ساختن هتلها و جذب گردشگران اهل حساب به اقتصاد محل نفع برسانند. در سالهای اخیر فرمانداری کلیبر با برگزاری جشنواره انار و زغال اخته برای ترویج تولید تجاری و بازاریابی این میوهها تلاش کردهاست. در اخبار منتشره اغلب بر جنبههای جذب گردشگری این جشنوارهها تأکید میشود.
تولید محتوا، خرید بک لینک و رپورتاژ
ویدا علیپور 0914.411.8533