ثبت شرکت در آلمان یکی از بهترین روشهای سرمایهگذاری در این کشور است که به افراد این امکان را میدهد تا برای دریافت اقامت دائم اقدام کنند و تابعیت آلمان را بهدست آورند.
آلمان با توجه به نیازی که به نیروی متخصص و کارآمد دارد و از طرفی به دلیل رشد اقتصادی مطلوب، شرایط خوبی را برای افراد خارجی فراهم میکند که باید گفت شما به منظور انتخاب این روش باید هزینههای مختلفی را بپردازید.
شرایط مورد نیاز برای ثبت شرکت در آلمان
ازآنجاییکه هزینه نیروی کار و مالیات در آلمان نسبت به دیگر کشورهای اتحادیه اروپا کمتر است و تفاوت چندانی بین افراد خارجی با شهروندان داخلی قائل نمیشود، بسیاری از افراد این روش را برای مهاجرت انتخاب میکنند.
برای اینکه شهروندان خارج از اتحادیه اروپا قادر به ثبت شرکت در آلمان باشند، باید شرایط لازم برای این منظور را رعایت کنند تا در نهایت ویزای این کشور به آنها ارائه داده شود، برخی از این شرایط شامل موارد زیر هستند:
- اولین اقدام مهم برای انجام این کار، تنظیم یک برنامه تجاری یا بیزنس پلن است که اثبات میکند، کار شما برای اقتصاد این کشور سودآور خواهد بود.
- در اختیار داشتن گواهی تمکن مالی مورد نیاز یکی دیگر از شرایطی است که برای سرمایهگذاران خارجی مد نظر قرار میگیرد که افراد حقیقی و حقوقی باید اسناد مربوط را ارائه دهند.
- سن شما نیز برای ثبت شرکت بسیار مهم است و براساس قانون، فرد متقاضی برای سرمایهگذاری در این کشور باید بین 20 تا 40 سال باشد.
- متقاضیانی که دارای حداقل مدرک لیسانس هستند، احتیاجی به ارائه مدرک زبان آلمانی ندارند.
انواع شرکت در آلمان را بشناسید
در آلمان انواع مختلفی از شرکتهای تجاری وجود دارد که شما برای سرمایهگذاری و راه اندازی یک کسب وکار در این کشور باید در ابتدا نوع شرکت خود را انتخاب کنید که هرکدام از آنها شرایط و مبالغ خاصی نیاز دارند و عبارتاند از:
- UG: این نوع شرکت که بهصورت مسئولیت محدود است کمترین هزینه را برای ثبت نیاز دارد اما مسئله حائز اهمیت این خواهد بود که امکان دریافت اقامت دائم را ندارد.
- GMBH: حضور حداقل یک سرمایهگذار برای ثبت این نوع شرکت الزامی است و میزان سرمایه لازم برای این کار نیز باید بهصورت نقدی ارائه شود.
- AG: افرادی که برای ثبت شرکت در آلمان به دنبال راه اندازی یک بیزنس بزرگ هستند، میتوانند این مورد را انتخاب کنند که سرمایه بیشتری برای افتتاح نیاز دارد.
- مشارکت محدود: یکی دیگر از انواع شرکتهایی که افراد خارجی میتوانند برای ثبت در این کشور انتخاب کنند با عنوان مشارکت محدود شناخته میشود که دارای شرکای ساکت و عمومی است.
- تجارت به صورت انفرادی: هر فردی میتواند به صورت مستقل نسبت به ثبت این شرکت اقدام کند که البته درصورت ورشکستگی، دولت آلمان هیچگونه مسئولیتی قبول نمیکند.
- افتتاح شعبه: یک شرکت مادر برای تاسیس شعبه در آلمان میتواند از این طریق سرمایهگذاری خود را انجام دهد و وارد بازار این کشور شود.
نحوه ثبت شرکت در آلمان
افراد متقاضی و واجد شرایط بهمنظور ثبت شرکت در این کشور و دریافت مجوز ورود، باید مراحل مختلفی را پشت سر بگذارند که بهطور کلی خیلی سخت و پیچیده نیست و شامل موارد زیر میشود:
- تعیین نوع شرکت: با توجه به تنوع بالایی که برای انواع شرکت ها در این کشور وجود دارد و هرکدام شرایط ویژهای را برای سرمایه گذاران خارجی در نظر میگیرد، اولین اقدام انتخاب نوع شرکت است.
- انتخاب نام شرکت: اسمی که شما برای شرکت خود انتخاب میکنید نباید تکراری باشد.
- ارائه اساسنامه: در گام دیگری از ثبت شرکت، باید فرد متقاضی سندی را بهعنوان اساسنامه آماده کند که دربرگیرنده اطلاعاتی همچون محدوده فعالیت، سهامداران، نام و دیگر جزئیات مورد نیاز است.
- واریز سرمایه: تمامی شرکتهایی که در این کشور به ثبت میرسند نیازمند یک سرمایه مشخص هستند که باید به حساب بانکی واریز شود.
هزینه ثبت شرکت در آلمان چقدر است؟
بخشی از هزینه مورد نیاز برای ثبت شرکت در کشور آلمان مربوط به تمکن مالی است که نشان میدهد فرد متقاضی قادر به برآوردهکردن هزینههای لازم برای حقوق کارمندان، تهیه مکان مناسب و دیگر موارد جانبی خواهد بود.
به منظور اثبات این مورد برای دولت آلمان شما باید مدارکی همچون حساب بانکی و سند ملکی را ارائه دهید تا دیگر فرایندهای لازم برای ثبت شرکت بهطور کامل اجرایی شود.
ازسوی دیگر باید این را هم در نظر بگیرید که مواردی همچون ثبتنام اولیه، انجام امور دفتری، آمادهکردن اسناد و دیگر موارد ابتدایی برای راهاندازی یک شرکت در کشور آلمان نیاز به صرف هزینههای مختلفی دارد.
درضمن باید این را بدانید که سرمایه اولیه مورد نیاز برای هر نوع شرکت انتخابی نیز یکی دیگر از موارد مهم برای تعیین هزینههای ثبت شرکت بهشمار میرود که براساس قوانین تعیین میشود و بهطور کلی حداقل میزان مورد نیاز برابر با 25 هزار یورو است.
مزایا و معایب ثبت شرکت در آلمان که باید بدانید
بدون شک هر نوع سرمایهگذاری با توجه به شرایط خود دارای مزایا و معایب خاصی است که این مسئله در رابطه با ثبت شرکت در کشور آلمان نیز صدق میکند که باید نسبت به آنها آگاه شوید تا بتوانید خطرهای احتمالی برای سرمایهگذاری را تا حدامکان کاهش دهید.
با آگاهی نسبت به مزایا و معایب، میتوانید تصمیم دقیقتری بگیرید و با مشکلات کمتری در این مسیر مواجه شوید، به طور کلی برخی از مزایای ثبت شرکت در آلمان عبارتاند از:
- عدم نیاز به مدرک زبان برای اشخاصی که دارای لیسانس هستند.
- سرعت بالای فرایندهای اداری
- امکان ثبت شرکت در سفارت آلمان و بدون نیاز به حضور فیزیکی در این کشور
- الزامی نبودن استخدام کارکنان
- ثبات اقتصادی، امنیت و شرایط پایدار در این کشور
- امکان دریافت اقامت دائم آلمان برای فرد سرمایهگذار و خانواده او
برخی از معایب ثبت شرکت در کشور آلمان شامل موارد زیر است که باید گفت با یکسری از راهحلهای ساده قابل کنترل هستند که با درنظرگرفتن تمامی آنها، ایجاد کسب وکار بین المللی در کشور آلمان بهعنوان گزینه ای عالی شناخته میشود:
- وجود قوانین مالیاتی پیچیده در این کشور
- تسلط به زبان آلمانی
- بالابودن حق بیمه کارمندان
جمعبندی
ازنظر اقتصادی کشورهای اروپایی پیشرفته در سطح خوبی هستند که شرایط مناسبی را برای سرمایهگذاری فراهم میکنند، دراین بین ثبت شرکت در آلمان به دلیل برخوداری از مزایای مناسب همیشه مورد توجه متقاضیان قرار میگیرد.
افرادی که قصد دارند تا این کار را انجام دهند باید هزینه های خاصی را برای ثبت شرکت، آماده سازی اسناد و مدارک، ارائه تمکن مالی و سرمایه اولیه صرف کنند که برای هر نوع شرکت متفاوت است.